Kyllastyin Phuketin turisteja pyydystaviin katukauppiaisiin siina maarin, etta kahden rantapaivan (Patong ja Karon biitsit) jalkeen paatin karistaa hiekat jaloistani ja suunnata kohti Koh Lantaa. Matkalla tapasin siella jo aiemmin kuukauden verran biitsielamaa viettaneen Saran, jonka vinkista valitsin Lantan monista rannoista Klong Nin biitsin. Varsinainen hostelli varmistui jo Phi Phi - Lanta valilla, kun eri resorttien myyjat olivat karkkymassa asiakkaita jo laivalla. (Todella halpa, 300 bathia sesonkiaikana, mutta syy selvisi perilla).

Biitsi oli todella hieno ja lisaksi tein jopa retken 'lahi'saarille, joissa paasi snorklailemaan kunnolla. Yhdella saarista kohokohtana oli Emerald cave - uimme pitkan ja mutkikkaan (ja pilkkopimean) tunnelin lapi unelmahiekkarannalle, jota ymparoi joka suunnalta jarkyttavan korkeat seinamat. Kyseisella retkella onnistuin kuitenkin polttamaan nahkani sen verran pahasti, etta jouduin ottamaan seuraavan paivan rennommin.

Rantaelamaankin kyllastyy helposti - tai ainakin mina kyllastyn, erityisesti silloin, kun se on taynna ruotsalaisia, jotka eivat suostu vaihtamaan englantiin, kuin korkeintaan parin tylyn sanan verran. (Ehka pitaisi opetella toinen kotimainen joskus "kunnolla", mutta tuollaiset kokemukset eivat juuri kannusta.) Lahtiessani perjantaina kohti Bangkokia yksi vanhempi saksalainen totesi kaverilleen turistien olleen todella toykeita - taytyi yhtya mielipiteeseen.

Bangkok oli yllatys. Saavuin tanne pitkan bussimatkan paatteeksi lauantaina klo 06:00. En ole vielakaan ostanut minkaan sortin matkaopasta, joten en osannut oikein odottaakaan mitaan. Tosin taytyy sanoa, etta odotin ehka enemman jotain Kuala Lumpurin tapaista, kuin kaupunkia, jonka ostoskeskuksiin ei viitsi menna sisaan niiden valtavan koon vuoksi (lapi kavelemiseen kuluu pieni ikuisuus) ja jossa puutteellinen metroverkko on korvattu sky trainilla. No, on Bangkok sentaan jotain muutakin kuin Sukhumvit-kadun ostoskeskukset, mutta siita joskus enemman.

(Btw. nyt voinen lisata myos bangkokin metromerkin aiempaan luetteloon.)